Welkom op de website van Indian Currys

Indian Curry’s verzorgt voor u de lekkerste Indiase gerechten. Wij bieden een aangename, onvergetelijke ervaring met heerlijke Indiase keuken. Zo staan wij bekend om onze heerlijke Curry’s. Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid, gevarieerd menu kaart opgebouwd waar voor ieder wat wils op staat. Voor mensen voor wie de Indiase keuken nieuw is, hebben wij verschillende menu’s samengesteld, zodat zij op een vertrouwde manier kennis kunnen maken met de diverse gerechten. Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de Indiase keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij verzorgen catering voor zowel kleine als grote evenementen. Samen met uw wensen kan het allemaal geregeld worden. Voor een privé feest, een speciale gelegenheid, een bruiloft of een zakelijke dinner, nemen wij graag u zorgen uit de handen om zo geslaagd en wenselijk mogelijk catering te bieden. Wij blijven klassieke keuken bieden uit diverse regio’s van India, met een bepaald inzicht in het voedsel dat is bereid in meest erkende restaurants. U kunt bij ons luxe gerechten uit verschillende streken van India proeven. Wij hebben naast vlees-, vis en kipgerechten, ook een uitgebreid vegetarische menu. Alle gerechten kunnen naar keuze mild, pittig of zeer pittig bereid worden.

Geschiedenis van Indian Curry’s.

Voor het verhaal achter Indian Curry’s moeten we helemaal terug naar 1914. Paagher Singh kwam uit Punjab en diende in de eerste wereldoorlog in het Britse leger. Singh diende bij de Britse marine op de HMS Kent, een kruiser die haar diensttijd voornamelijk in het Verre Oosten doorbracht tot 1918. Singh was een succesvolle jonge officier die zijn bemanning wist te stimuleren op eigentijdse wijze. Bij het uitbreken van de 1e wereldoorlog voegde Singh zich bij de andere Engelse slagkruisers van admiraal Sturdee en namen deel aan de diverse zeeslagen.

Ons Verhaal

Na in de loop van de oorlog afwisselend gestationeerd te zijn geweest in China en Maleisië voegde Singh zich in Singapore, waar zijn hobby in zijn beroep veranderde, bij zijn oude pleegmoeder die daar een kleine kruideniershandel in curry kruiden runde.
Na aantal jaren nam Paagher Singh geleidelijk de leiding van het kruideniersbedrijfje over wat in 1927 kreeg en stichtte een gezin.

De bijzondere Curry recepturen deden het geweldig en het kruideniersbedrijf werd een begrip in de hele regio. In 1957 ging de zoon van Paagher Singh voor zaken naar Londen.

In 1980 kwam de kleinzoon van Paagher Singh naar Nederland om zijn geluk hier te beproeven. Na jarenlange successen in verschillende Indiase horeca gelegenheden was het tijd om Opa’s Curry’s in Nederland te introduceren.

Eet smakelijk!

Satwinder Singh
(Kleinzoon van Paagher Singh)