OVER ONS

fotoGeschiedenis van Indian Curry’s.

Voor het verhaal achter Indian Curry’s moeten we helemaal terug naar 1914. Paagher Singh kwam uit Punjab en diende in de eerste wereldoorlog in het Britse leger. Singh diende bij de Britse marine op de HMS Kent, een kruiser die haar diensttijd voornamelijk in het Verre Oosten doorbracht tot 1918.
Singh was een succesvolle jonge officier die zijn bemanning wist te stimuleren op eigentijdse wijze. Bij het uitbreken van de 1e wereldoorlog voegde Singh zich bij de andere Engelse slagkruisers van admiraal Sturdee en namen deel aan de diverse zeeslagen.
Na in de loop van de oorlog afwisselend gestationeerd te zijn geweest in China en Maleisië voegde Singh zich in Singapore, waar zijn hobby in zijn beroep veranderde, bij zijn oude pleegmoeder die daar een kleine kruideniershandel in curry kruiden runde.
Na aantal jaren nam Paagher Singh geleidelijk de leiding van het kruideniersbedrijfje over wat in 1927 kreeg en stichtte een gezin.

De bijzondere Curry recepturen deden het geweldig en het kruideniersbedrijf werd een begrip in de hele regio. In 1957 ging de zoon van Paagher Singh voor zaken naar Londen.

In 1980 kwam de kleinzoon van Paagher Singh naar Nederland om zijn geluk hier te beproeven. Na jarenlange successen in verschillende Indiase horeca gelegenheden was het tijd om Opa’s Curry’s in Nederland te introduceren.

Eet smakelijk!

Satwinder Singh
(Kleinzoon van Paagher Singh)

Eet smakelijk!

Satwinder Singh
(Kleinzoon van Paagher Singh)